Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 02:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/absolut-vodkas-museum-stangs-anstalld-covidsmittad/

Sverige

Absolut Vodkas museum stängs – anställd covidsmittad

Foto: Ingvar Andersson

Ett av de mest populära turistmålen i Åhus i Skåne har tvingats stänga akut sedan en anställd på Absolut Vodkas museum konstaterats smittad med covid-19, rapporterar Kvällsposten.

TT Text

– Vi fattade beslutet att stänga så att inte personal och gäster utsätts för smitta, säger Kenneth Hoffström, platschef på museets restaurang Absolut Home till tidningen.

I Åhus finns både tillverkningen av Absolut Vodka men även det så kallade ”Absolut Home” i ”The Åhus Villa” som har restaurang, konferenslokal och guidade turer.

– Vi tog beslutet sent i går kväll och i dag har vi stängt och meddelat alla gäster som hade bokat. Dessutom har vi ringt upp gäster som eventuellt kan ha haft kontakt med personalen. Vi tror inte det är en stor risk att en gäst kan ha blivit smittad eftersom ingen i personalen har större gästkontakt men vi chansar inte, säger Hoffström.

Anläggningen ligger helt separerad från tillverkningen och ska nu vara stängd i 14 dagar.

Ämnen i artikeln

Skåne
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt