Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 01:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/agg-mest-klimatsmarta-kallan-for-att-fa-protein/

Sverige

Ägg mest klimatsmarta källan för att få protein

Sanda hönseri producerar ekoägg. Anna-Lena Karlsson och praktikanten Michael Söderberg kontrolelrar att äggen inte har några sprickor.
Sanda hönseri producerar ekoägg. Anna-Lena Karlsson och praktikanten Michael Söderberg kontrolelrar att äggen inte har några sprickor. Foto: Lina Alriksson
En värphöna som inte väger mer än 1,5 kilo producerar drygt 20 kilo ägg under sin korta levnad. Det gör ägg till en av de klimatsmartaste proteinkällorna, enligt en ny forskningsrapport.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in