Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-06 04:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ahmad-dor-om-han-inte-far-ett-nytt-hjarta-nekas-transplantation/

Sverige

Ahmad dör om han inte får ett nytt hjärta – nekas transplantation

Asylsökande Ahmad kommer att dö om han inte får ett nytt hjärta, men för att få det måste han ha permanent uppehållstillstånd - något Migrationsverket säger är omöjligt.
Asylsökande Ahmad kommer att dö om han inte får ett nytt hjärta, men för att få det måste han ha permanent uppehållstillstånd - något Migrationsverket säger är omöjligt. Foto: Emmalisa Pauly

29-årige Ahmad kommer att dö om han inte får ett nytt hjärta.

Men utan permanent uppehållstillstånd, något som Migrationsverket säger är omöjligt att utfärda, nekas han transplantation.

”Det är vår skyldighet att se till att donerade organ kommer till största möjliga nytta”, skriver en läkare till Migrationsverket.

– Det känns väldigt sorgligt att se, framför allt yngre patienter, vara på väg att dö, säger över­läkare Gordana Tasevska.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in