Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 03:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/akesson-m-kommer-att-tvingas-regera-med-vart-stod/

SVERIGE

Åkesson: ”M kommer att tvingas regera med vårt stöd”

3 min 29 sek. Sverigedemokraternas partiledare är beredd att tvinga moderatledaren Anna Kinberg Batra till förhandlingar om regeringsmakten. Men Jimmie Åkesson medger att partiernas samhällsvisioner ligger långt ifrån varandra, och att det finns en misstro mot Moderaterna i Sverigedemokraterna.
Bild 1 av 1 ”Asylrätten tillkom ju utifrån hur det såg ut efter andra världskriget. Den är över huvud taget inte anpassad efter hur det ser ut i dag i världen och är väl inte riktigt tillämpbar heller”, säger Jimmie Åkesson.
Foto: Roger Turesson

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill tvinga Moderatledaren Kinberg Batra till samarbete. Men han medger samtidigt att det finns en djup misstro inom SD mot M:s helomvändning.

Åkesson säger att KD-ledaren Ebba Busch Thor står ”ideologiskt nära” och att Jan Björklund tillhör den ”sunda falangen” i Liberalerna.

Nu vill SD vässa integrationspolitiken. ”Vi har varit jättebra på att kritisera de andra partierna. Men vi har ju inte i lika hög grad avkrävts svar på hur vi går vidare”, säger Åkesson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.