Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 10:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/akesson-m-kommer-att-tvingas-regera-med-vart-stod/

SVERIGE

Åkesson: ”M kommer att tvingas regera med vårt stöd”

03:29. Sverigedemokraternas partiledare är beredd att tvinga moderatledaren Anna Kinberg Batra till förhandlingar om regeringsmakten. Men Jimmie Åkesson medger att partiernas samhällsvisioner ligger långt ifrån varandra, och att det finns en misstro mot Moderaterna i Sverigedemokraterna.
Bild 1 av 1 ”Asylrätten tillkom ju utifrån hur det såg ut efter andra världskriget. Den är över huvud taget inte anpassad efter hur det ser ut i dag i världen och är väl inte riktigt tillämpbar heller”, säger Jimmie Åkesson.
Foto: Roger Turesson

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill tvinga Moderatledaren Kinberg Batra till samarbete. Men han medger samtidigt att det finns en djup misstro inom SD mot M:s helomvändning.

Åkesson säger att KD-ledaren Ebba Busch Thor står ”ideologiskt nära” och att Jan Björklund tillhör den ”sunda falangen” i Liberalerna.

Nu vill SD vässa integrationspolitiken. ”Vi har varit jättebra på att kritisera de andra partierna. Men vi har ju inte i lika hög grad avkrävts svar på hur vi går vidare”, säger Åkesson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in