Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 17:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/aklagare-begar-mer-tid-for-uddevallamordet/

Sverige

Åklagare begär mer tid för Uddevallamordet

Åklagaren i fallet med den 17-åriga flicka som försvann i Uddevalla i november har begärt förlängd åtalstid till slutet av januari, skriver Göteborgs-Posten.

DN-TT Text

– Det återstår en mängd förundersökningsåtgärder och man kan inte utesluta att det vid januari månads slut blir ytterligare förlängning, säger åklagare Jim Westerberg till tidningen.

Han säger också att misstankarna mot 22-årige man som sitter häktad för mordet har stärkts, utan att gå in närmare på vad som hittills har framkommit i utredningen.

Den 17-åriga flickan försvann den 14 november, en händelse som engagerade många frivilliga som valde att delta i sökinsatserna efter henne. Knappt två veckor senare hittades en kroppsdel som kunde knytas till flickan.

Den häktade mannen kände flickan och tros ha mördat henne i sin bostad den 14 november. Ytterligare två personer misstänks för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. Bevisningen mot dem har försvagats, enligt åklagaren.