Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 19:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/aklagaren-bor-overvaga-att-ateruppta-forundersokningen/

SVERIGE

”Åklagaren bör överväga att återuppta förundersökningen”

Videon är 2 min 7 sek lång. 12-årige Jonas pekades ut som skyldig till mord i Hovsjö 2001. Nu ifrågasätter experter tillförlitligheten i utredningen.

Åklagaren bör överväga att återuppta förundersökningen av mordet i Hovsjö 2001, anser Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

Flera experter anser också att bevistalan, en domstolsliknande process för minderåriga misstänkta för brott, borde användas regelmässigt.

– Barn borde inte kunna tillskrivas skulden för ett mord utan att det har prövats i domstol, säger Mikael Rying, kriminolog.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.