Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Åklagaren i Kaj Linna-fallet begär mer tid

Åklagaren begär mer tid för att genomföra nya förhör och tekniska utredningar i det så kallade Kalamarksfallet, efter att livstidsdömde Kaj Linna för en tid sedan fick resning i en historisk dom i Högsta domstolen.

Enligt åklagaren Jens Göransson behöver han tid till i slutet av mars.

– Efter att jag satt mig in i och gått igenom allt utredningsmaterial öppnade jag den 3 februari 2017 förundersökningen för att genomföra ett antal kompletterande utredningsåtgärder. De omfattar både förhör och teknisk utredning. Utredningen pågår och jag begär anstånd till den 20 mars 2017, säger Jens Göransson i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Ärendet utreds på nytt efter att Högsta domstolen i ett uppmärksammat beslut den 9 december 2016 beviljade livstidsdömde Kaj Linna resning i fallet, det vill säga att få det omprövat.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.