Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 19:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/aklagaren-kraver-att-svts-utrikeschef-vittnar-i-anna-lindstedt-rattegangen-kan-bringa-klarhet/

Sverige

Åklagaren kräver att SVT:s utrikeschef vittnar i Anna Lindstedt-rättegången: ”Kan bringa klarhet”

Ex-ambassadören Anna Lindstedt är åtalad för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt. Rättegången inleds i Stockholms tingsrätt den 19 mars.
Ex-ambassadören Anna Lindstedt är åtalad för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt. Rättegången inleds i Stockholms tingsrätt den 19 mars. Foto: Lars Lindqvist

Exambassadören Anna Lindstedt är åtalad för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt. Under den kommande rättegången vill åklagaren bevisa att Lindstedt hade uppsåt – genom att kalla SVT:s utrikeschef till vittnesbåset.

I ett brev kräver SVT att vittnesmålet återkallas. Åklagare Hans Ihrman säger att han ”förstår att man kan oroa sig för det som kan uppfattas som kritik mot Kina”, men tänker inte hörsamma kravet.

– Det här förhöret kan göra skillnad i att bringa klarhet i vissa omständigheter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in