Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 04:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/aklagaren-kraver-att-svts-utrikeschef-vittnar-i-anna-lindstedt-rattegangen-kan-bringa-klarhet/

SVERIGE

Åklagaren kräver att SVT:s utrikeschef vittnar i Anna Lindstedt-rättegången: ”Kan bringa klarhet”

Ex-ambassadören Anna Lindstedt är åtalad för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt. Rättegången inleds i Stockholms tingsrätt den 19 mars.
Foto: Lars Lindqvist

Exambassadören Anna Lindstedt är åtalad för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt. Under den kommande rättegången vill åklagaren bevisa att Lindstedt hade uppsåt – genom att kalla SVT:s utrikeschef till vittnesbåset.

I ett brev kräver SVT att vittnesmålet återkallas. Åklagare Hans Ihrman säger att han ”förstår att man kan oroa sig för det som kan uppfattas som kritik mot Kina”, men tänker inte hörsamma kravet.

– Det här förhöret kan göra skillnad i att bringa klarhet i vissa omständigheter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.