Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/aklagaren-om-fjarde-insulinforgiftningen-vi-kommer-att-titta-pa-vilka-som-jobbat-dar/

Sverige

Åklagaren om insulinförgiftningarna: ”Vi kommer att titta på vilka som jobbat där”

Arkivbild. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Polis utreder just nu kopplingar mellan tre fall av misstänkt insulinförgiftning på ett äldreboende i Göteborgstrakten, och ett liknande fall i Skaraborg.

– Vi kommer titta på vilka som jobbat där och om det finns några samband med vårt ärende, säger åklagare Stina Lundqvist som leder Göteborgsutredningen.

Rätta artikel

Det var i början av maj förra året som en läkare i Göteborgsområdet slog larm om att två kvinnor från samma avdelning på ett äldreboende kom in till sjuhuset med låga blodsockervärden. I januari i år inträffar sedan ytterligare ett fall på samma boende. 

”Någon har genom att ge målsäganden insulin försatt henne i medvetslöshet med andningsuppehåll”, står det i sjukhusets polisanmälan om en av kvinnorna.

Ett av fallen utreds som mord, medan de andra två rubriceras som mordförsök. 

Under tisdagen rapporterade en lokaltidning att händelserna liknar ett fall i Skaraborgsområdet. 

Där ska en man ha kommit in till ett sjukhus i regionen med höga halter av insulin i kroppen. Mannen avled senare och händelsen rubriceras som mord.

Åklagare Stina Lundqvist, som leder utredningen kring insulinöverdoser på ett äldreboende i Göteborgsområdet, bekräftar att kopplingar till Skaraborgshändelsen utreds.

– Även det handlar om insulin, självklart kommer vi att titta på vilka som jobbat där och om det finns några samband med vårt ärende, säger åklagare Stina Lundqvist.

Hon säger att hon tror att de ”ganska snabbt” kommer att kunna avgöra om händelserna har något samband och att polisen arbetar intensivt med utredningen.

– Jag kan inte gå in i detalj på vad vi gör men vi har ett par poliser som jobbar heltid med det här, säger Stina Lundqvist.