Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-15 16:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/aldre-man-forsvunnen-i-mala-polisen-soker-tips-om-mystisk-volvo/

Sverige

En död och en försvunnen på kort tid – polisen söker tips om Volvo

Två män misstänks ha mördat en 70-åring i Markaryd och sedan försvunnit i hans bil – en guldfärgad Volvo XC90.

Nu efterlyser polisen en likadan bil i ett annat fall med en försvunnen 80-årig man i Västerbotten.

2019-08-19: Texten har tillfogats en rättelse.

Den 31 juli anmäldes en 70-årig man försvunnen i Markaryd. Den 10 augusti hittades hans kropp i ett skogsparti, och ärendet rubricerades om till misstänkt mord. 

Två utländska medborgare är efterlysta och häktade i sin utevaro misstänkta för mordet. De misstänks ha försvunnit i 70-åringens bil, en guldfärgad Volvo XC90, som senare ska iakttagits med falska registreringsskyltar.

Nu meddelar polisen att en exakt likadan bil är intressant i ett liknande ärende, gällande en 80-årig man som anmäldes försvunnen i Rentjärn i Malå kommun i Västerbotten den 3 augusti. 80-åringen är fortfarande inte påträffad.

”I samband med försvinnandet i Rentjärn har en falskskyltad Volvo av modell XC90 varit synlig i området. Den är ljusbrun men benämns troligtvis såsom champagne eller guldfärgad. Den har iakttagits i trakterna kring Rentjärn under datumen 1:a och 2:a augusti.  Denna bil är av intresse för polisen och vi vill därför att alla som gjort iakttagelser runt denna bil kontaktar oss.”, skriver polisen på sin hemsida.

– Polisen i region Syd och region Nord har kontakt och utvecklar information mellan varandra. Men det jag kan konstatera är att vi har en förundersökning och region Nord har en förundersökning, sen följer vi varandra och ser var det hamnar, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Syd, till Aftonbladet. 

Ansvarig utredare i region Nord vill inte ge några kommentarer för DN om det finns några misstänkta kopplingar mellan händelserna.

Männen som misstänks för mordet på 70-åringen i Markaryd tros ha varit i Stockholm den 5 augusti då någon försökt att ta ut pengar på den döda mannens bankkort. 

DN har sökt åklagaren gällande det misstänkta mordet i Markaryd utan resultat. Kroppen som hittats i Markaryd är inte formellt identifierad, men polisens uppfattning att det är den 70-årige man som varit försvunnen sedan 31 juli. 

Rättelse: I en tidigare version av texten angavs fel plats för försvinnandet av 80-åringen i Malå kommun i Västerbotten.