Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 18:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/aldreboende-dodforklarade-fel-man/

Sverige

Äldreboende dödförklarade fel man

Ett äldreboende i Eskilstuna dödförklarade fel person. Nu har anhöriga anmält fallet till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Rätta artikel

Det var i januari som boendet skulle beställa ny medicin till mannen och upptäckte att det inte gick – han var nämligen registrerad som avliden. Misstaget ska ha begåtts av en vikarierande läkare som också hade registrerat det hela hos Skatteverket. Misstaget uppges bero på en förväxling av patienter med samma födelseår.

– Vi har varit i kontakt med familjen och beklagar å det djupaste det inträffade, säger vårdcentralens verksamhetschef till tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt