Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 16:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/aldrechef-vadjar-till-regeringen-hav-besoksforbudet-/

SVERIGE

Äldrechef vädjar till regeringen: ”Häv besöksförbudet !”

Jessica Bendix och de andra anställda på Vegahusen i Göteborg har tröttnat på att vakta på de boendes kontakter med familj och vänner. Margareta Ingman och Ulla-Britt Zackrisson har kringskurits av besöksförbudet sedan 1 april.
Foto: Jonas Lindstedt

I ett öppet brev till socialminister Lena Hallengren (S) kräver chefen för tre äldreboenden i Göteborg att besöksförbudet hävs.

– De äldre som bor hos oss måste få samma frihet och ansvar som övriga samhället. Vår personal kan inte längre agera ordningsvakter inne i andras privata hem, säger Monica Berglund, direktör för Tre Stiftelser.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.