Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 12:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/alla-forskolor-i-varberg-haller-stangt-efter-vattenlacka/

Sverige

Alla förskolor i Varberg håller stängt efter vattenläcka

Alla förskolor i hela Varbergs kommun håller stängt efter en vattenläcka. 

Boende i kommunen uppmanas också att vara sparsamma med vatten och vattentankar kommer att köras ut till verksamheter där det råder brist. 

Läckan som upptäcktes under nyårsnatten är lokaliserad och enligt information på kommunens hemsida ska den vara lagad på fredag den 3 januari. Under torsdagen kommer arbetet att pågå, något som har resulterat i att flera kommunala verksamheter måste hålla stängt. 

Förutom samtliga av kommunens förskolor kommer biblioteken och lokala simhallar stängas. Också flera ishallar och andra idrottsanläggningar drabbas. 

Läckan sitter på huvudvattenledningen i Varberg. 

– Eftersom att man beräknar att vattnet kommer ta slut vill vi inte riskera att personal och besökare inte kan spola toaletterna eller tvätta händerna. Nu vid influensatider är det extra viktigt, säger Sofie Brinkemo, chef på kulturenheten i Varbergs kommun till Hallands nyheter. 

Boende i Varberg med omnejd uppmanas att vara sparsamma med vattnet och att koka upp vatten som finns i ledningarna. Under onsdagen har vattentankar körts ut till bland annat äldreboenden och till allmänna platser där privatpersoner kan hämta vatten för personligt bruk.