Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 09:04 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/anders-ygeman-positivt-att-saken-har-kunnat-redas-ut/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Anders Ygeman: Positivt att saken har kunnat redas ut

Foto: TT

22-åringen som varit anhållen misstänkt för förberedelse till terroristbrott släpptes fri på söndagen.

– Det är naturligtvis olyckligt för den enskilde men det är positivt att saken har kunnat redas ut, säger inrikesminister Anders Ygeman (S).

Vad säger du om att en person kan bli efterlyst och uthängd på det här sättet när det inte funnits någon grund för det?

– Jag tror tyvärr att det är talande för den samhällsstämning som råder efter de fasansfulla terrorattackerna i Paris. Åklagaren anhöll den misstänkte personen i sin frånvaro och då är det naturligt att polisen eftersöker personen och får ut en bild på honom. Sedan greps personen och sedan kunde han avföras från utredningen.

Har du förtroende för Säpo och rikspolischef Dan Eliasson?

– Jag har förtroende för både Säpo och polisen och utgår från att de har haft allmänhetens bästa för ögonen, säger Anders Ygeman.

Inrikesministern säger även att den högre hotbilden som Säpo beslutat om efter förslag från nationellt center för terrorhotsbedömningen kvarstår.

– Det här (fallet) var bara en del av underlaget för den bedömningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.