Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 04:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/andreas-andersen-tillbaka-som-vd-for-liseberg/

Sverige

Andreas Andersen tillbaka som vd för Liseberg

Andreas Andersen är ny vd för nöjesparken Liseberg i Göteborg. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Liseberg har rekryterat en ny vd. Nöjesparkens tidigare vd Andreas Andersen återvänder till posten, bland annat för att slutföra satsningen på ett nytt hotell och vattenland.

När Lisebergs vd Andreas Andersen i våras sade upp sig inleddes en stor rekryteringsprocess för att hitta en ny kapten till Göteborgs flaggskepp.

Nu är jakten över med resultatet att Andersen återvänder som vd för nöjesparken. En anledning är att han vill vara med och genomföra Lisebergs stora satsning på ett nytt hotell med vattenpark, ett projekt som beräknas kosta två miljarder kronor.

– Vi pratade med Andreas när vi inledde rekryteringsprocessen för att kunna göra en bra överlämning. Men vi anade då att han kanske inte kände sig helt färdig med det som vi kallar jubileumsprojektet, säger Lisebergs styrelseordförande Christer Holmgren till DN.

En anledning till att Andreas Andersen i våras ville lämna Liseberg var att han ville komma närmare sin familj i Köpenhamn.

– Det som var bekymmersamt var det här med boendesituationen. När han rekryterades var det nästan krav på att han skulle bo i Göteborg, men vi har en mer flexibel syn på det i dag, säger Holmgren, som dock tillägger att Andersen fortfarande har ett hus i Göteborg.

Lönen blir densamma som den Andreas Andersen hade sedan tidigare.

– Det är samma lön, och det är ingen hemlighet – dryga 120.000 kronor i månaden, säger Christer Holmgren.

Andreas Andersen inledde sin tid som vd för Liseberg 2011.