Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Angrepp på DN:s fotograf polisanmäls

Other: DN

Vid en manifestation i Gamla stan i centrala Stockholm på söndagen angreps en av DN:s fotografer med ett slag i huvudet. Händelsen är polisanmäld.

Det var vid en manifestation för ensamkommande på Mynttorget som ett trettiotal personer gick till attack vid 16-tiden på söndagseftermiddagen. DN:s fotograf befann sig på platsen för att följa sammankomsten ”Ensamkommande Ungas Rättigheter”.

Manifestationen hade pågått i ungefär en halvtimma när en grupp unga män dök upp och störde sammankomsten genom skrik och rop och bärande på en banderoll där det stod ”Refugees go home”. Det uppstod tumult och DN:s fotograf fick ett slag i huvudet.

— Jag fick helt oväntat ett slag i bakhuvudet när jag stod och fotograferade, säger DN:s fotograf. Men de knuffade på alla, jag var bara en i mängden.

Enligt uppgifter till DN var det en grupp från främlingsfientliga Nordisk ungdom som gick till angrepp.

— De i manifestationen hade precis läst en vacker dikt när de här männen kom och skanderade, säger DN:s fotograf.

Polis kom till platsen efter en kort stund och skingrades grupperna.

Angreppet mot DN:s fotograf är polisanmäld.

Läs mer: Storbråk vid manifestation i Gamla stan

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.