Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/anna-lena-lauren-aldern-finns-sa-varfor-kan-vi-inte-bara-leva-med-det/

SVERIGE

Anna-Lena Laurén: Åldern finns – så varför kan vi inte bara leva med det

Det vore trevligt att kunna säga att åldersfixeringen är ett specifikt amerikanskt påfund som även förekommer i osäkra, postsovjetiska länder men inte i våra utvecklade, jämställda nordiska samhällen, skriver Anna-Lena Laurén.
Foto: Fotograferna Holmberg

När jag var barn badade vi ibland bastu med äldre släktingar. På bastulaven satt man bredvid varandra, alla åldrar, alla kön. Nakna kroppar märkta av ålderdom. Sladdriga skinkor, fläskiga hängmagar. Kvinnobröst som hängde likt utplattade zucchini.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.