Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 20:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/annie-loof-det-finns-en-ideologisk-strid-i-migrationens-spar/

Sverige

Annie Lööf: Det finns en ideologisk strid i migrationens spår

Bild 1 av 9 Annie Lööf.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 9 I slutet av debatten i TV4 uppmanas Annie Lööf och Jimmie Åkesson att säga något positivt om varandra. ”Det blir ju löjligt det här”, säger Åkesson. ”Kom igen nu!” säger Lööf.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 3 av 9 Annie Lööf står nästan en halv minut vid mjölkhyllan på Ica Maxi i Nacka och lägger till slut ned den vanliga dosen mjölkprodukter i kundvagnen: 3 liter av Arlas gröna, ekologiska, laktosfria mjölk.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 9 Direktsändningen av TV4-debatten är precis slut. Det bildas en kö av politiska reportrar som vill ha kommentarer av Jimmie Åkesson och Annie Lööf. Dagen efter när Annie Lööfs stab går igenom hur de lyckats med sina oneliners är de mer än nöjda.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 5 av 9 Jultalet är precis levererat efter flera månaders förberedelse. Nu återstår fotografering för Centerpartiets medlemstidning och en snabb votering i riksdagen innan helghandling på Ica. Omslagsbilden ska bli Annie ihop med Kristina Yngwe, tidigare ordförande i LRF ungdom, nu miljöpolitisk talesperson för Centerpartiet. Annie Lööf skrattar gott åt att de har matchat inte bara kavaj och klänning – båda har även valt plommonfärgade skor. ”Vad är oddsen på det?” säger hon. Efter tio minuter är fotografen Lina Nydahl nöjd och Annie Lööf iskall efter att ha poserat i nordliga vindar utan ytterkläder.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 6 av 9 ”För första gången i mitt liv har jag fått en chef, hon heter Ester.” Dagislämning är kaotiskt i alla familjer. Även hos Lööfs. En halvtimme efter lämning plingar det till i Annie Lööfs telefon och hon ser en bild på en glad liten tjej som leker. ”Jag vet att det går över, men det är tufft att gå i väg när Ester gallskriker.”
Foto: Lotta Härdelin
Bild 7 av 9 Stabsmöte i Annie Lööfs rum på Centerpartiets kansli.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 8 av 9 Annie Lööf med pappa Hans-Göran Johansson.
Foto: TT
Bild 9 av 9 Riksdagens hiss i slutet av arbetsdagen. ”Jag hittar faktiskt jättebra här i riksdagen. När jag var helt ny här ägnade jag en hel helg åt att bara gå runt och lära mig hitta. Jag var inne i lokalerna en hel helg. Allt finns här. Gym, fik, bibliotek.”
Foto: Lotta Härdelin

Centerpartiets ledare Annie Lööf gör ingen hemlighet av att svensk höger är splittrad. Hon har valt en annan väg än Moderaterna i flyktingpolitiken. Björn af Kleen och Lotta Härdelin har sökt svaret på varför. I Värnamo, på Berns och i kulisserna efter duellen med Jimmie Åkesson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in