Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-16 14:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/annie-loof-det-har-kravts-valdigt-mycket-for-att-komma-tillbaka/

01:43. Hon gick igenom flera operationer och dottern föddes i vecka 28. Nu berättar Annie Lööf (C) för första gången om den stora livskrisen.
SVERIGE

Annie Lööf: Det har krävts väldigt mycket för att komma tillbaka

Efter nio månaders paus är Centerpartiets ledare Annie Lööf tillbaka.

För DN berättar hon om dramatiken runt dotterns födelse – och insikterna som hon tar med sig till politiken.

– Jag är väldigt tacksam för livet, säger hon.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 12 ”De här nio månaderna har påverkat mig på djupet”, säger Annie Lööf, med Saga i famnen. Dottern föddes tolv veckor för tidigt i början av december - i dag en pigg och välmående bebis.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 12 ”Det har varit en tämligen isolerad tid och en ganska stor kontrast till mitt vanliga liv som är väldigt socialt”, berättar Annie Lööf, om föräldraledigheten med Saga. Nyckelviken i Nacka är en favoritplats.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 12 ”En livskris gör att man förstår att livet inte bara är en enda stor motorväg, utan också innehåller ganska oväntade händelser som påverkar en på djupet”, säger Annie Lööf, vid mötet med DN i Nyckelviken i Nacka.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 12 ”Det var så mycket som stod på spel. Jag är väldigt, väldigt ödmjuk och tacksam”, säger Annie Lööf i den första intervjun efter dotterns födelse.
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 12 ”När livet ställdes på sin spets kände jag ännu starkare att jag vill ta tillvara på tiden med de människorna som jag lever med och som jag verkligen älskar”, säger Annie Lööf, med dottern Saga i famnen.
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 12 På väg tillbaka. Annie Lööf vid strandkanten i Nyckelviken i Nacka - en av hennes favoritplatser under föräldraledigheten.
Foto: Anette Nantell
Bild 7 av 12 ”Det är alldeles uppenbart så att den stora smittspridningen i början av pandemin i Sverige orsakade onödigt många dödsfall” säger Annie Lööf.
Foto: Anette Nantell
Bild 8 av 12 ”Jag har fått med mig en insikt om hur viktigt det är att andra människor är starka när man själv är som svagast”, säger Annie Lööf, efter dramatiken runt dotterns födelse. Bilden är tagen vid Nyckelviken i Nacka.
Foto: Anette Nantell
Bild 9 av 12 ”Det är klart att det här har varit en väldigt annorlunda tid. Jag har ju gått och analyserat ihop med mina barn, och pratat med femåringen och bebisen”, berättar Annie Lööf, som varit borta från politiken i nio månader.
Foto: Anette Nantell
Bild 10 av 12 Familjen Salinas ber att få ta en bild med partiledaren Annie Lööf vid stranden vid Nyckelviken i Nacka.
Foto: Anette Nantell
Bild 11 av 12 ”Jag är inte naiv, jag förstår ju att det kommer tuffa politiska debatter, men jag hoppas att vi ska ägna dem åt väsentligheter”, säger Annie Lööf.
Foto: Anette Nantell
Bild 12 av 12 Annie Lööf leker med Saga, som nu är en pigg liten flicka på närmare nio månader. Pressekreteraren Stina Wernersson får assistera för att bebisen ska titta åt rätt håll.
Foto: Anette Nantell