Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 07:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/annu-en-man-greps-i-sokandet-efter-forsvunna-17-aringen-i-uddevalla/

Sverige

Ännu en man greps i sökandet efter försvunna 17-åringen i Uddevalla

Frivilliga och polis har sökt efter den försvunna 17-åringen i flera dagar. Foto: Tomas Ohlsson

På söndagen anhölls ytterligare en man i samband med en 17-årig flickas försvinnande i Uddevalla. Mannen släpptes senare men misstankarna mot honom kvarstår.

Den anhållne mannen, som är i medelåldern, är på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling i samband med ett grovt brott. Uppgifter har framkommit under utredningsarbetet som resulterar i detta anhållande.

Det skriver polisen på sin webbplats.

Anhållandet ägde rum under söndagseftermiddagen.

Sedan tidigare sitter 17-åringens pojkvän häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Den nu anhållne mannen ska ha haft någon sorts relation till pojkvännen och misstänks nu för att ha skyddat honom.

Den nu anhållne mannens advokat säger till DN att hans klient förhördes under ett par timmar under söndagseftermiddagen:

– Han förnekar bestämt att han skulle ha begått något brott och är förvånad över att ha anhållits, säger advokat Tommy Nilsson.

Senare på kvällen beslutade vice chefsåklagare Caroline Fransson att häva anhållandet.

– Efter ett utförligare förhör med den misstänkte har jag beslutat att försätta mannen på fri fot. Misstanken om brott kvarstår, men misstanken motiverar inte längre ett frihetsberövande, säger Caroline Fransson till TT.

Den 17-åriga flickan anmäldes saknad den 17 november sedan då anhöriga förgäves försökt få kontakt med henne i flera dagar. Trots en omfattande sökinsats har 17-åringen inte hittats.