Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 03:29 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/annu-en-skjutning-mot-bostad-i-malmo/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ännu en skjutning mot bostad i Malmö

Vid 01.38 natten till fredagen besköts ännu en lägenhet i Malmö, den här gången i Rosengård.
Vid 01.38 natten till fredagen besköts ännu en lägenhet i Malmö, den här gången i Rosengård. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen ser ännu inga klara samband mellan de fyra senaste skjutningarna i Malmö – tre mot lägenheter och en mot en man, som träffades av skott i ryggen.

– Det är förmodligen ingen slump att det skett så många på så kort tid. Men vilket samband det finns, om det finns något, det är inte utrett än så länge, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral för region Syd.

I inledningsskedet prioriterar polisen att göra en grundlig undersökning i varje enskilt fall, framhåller han.

Den senaste skjutningen, strax efter klockan halv två natten till fredag, resulterade i flera skotthål i ett lägenhetsfönster i stadsdelen Rosengård. Lägenheten var tom.

– Men hade det varit någon som befunnit sig i det rummet och någon person träffats så hade det så klart varit stor risk för allvarliga skador, säger Calle Persson.

Vid 15-tiden på torsdagen besköts en lägenhet i stadsdelen Fosie med flera skott, även här genom ett fönster. Människor befann sig då i bostaden men ingen skadades.

Senare under torsdagen, vid 21.38, kom larm om höga smällar på Stensjögatan. När polisen kom till platsen upptäcktes flera förmodade skotthål i en lägenhetsdörr och i en vägg i trapphuset till ett flerfamiljshus. Ingen skadades då heller.

Natten till torsdag blev en man skjuten i ryggen utanför köpcentret Mobilia i Malmö. Ingen har gripits för dådet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.