Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 23:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/annu-fler-installda-avgangar-till-och-fran-arlanda-under-torsdagen/

Sverige

Ännu fler inställda avgångar till och från Arlanda under torsdagen

Totalt 26 ankomster till och avgångar från Arlanda har på förhand ställts in för torsdagsdygnet. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

De inställda avgångarna efter flygförbudet mot Boeing började visa sig på Arlanda under onsdagen, och under torsdagen kommer de bli ännu fler.

Rätta artikel

13 avgångar med Norwegian och lika många ankomster är vid midnatt listade som inställda till och från Arlanda under torsdagen. Det är en ökning jämfört med de totalt 18 inställda flygningar till och från Stockholm som bekräftades under onsdagen.

”Status för i dag onsdag är att de allra flesta har fått hjälp och vi jobbar nu med att ge bra alternativ till de som ännu inte har bokats om”, skrev Norwegian tidigare i ett pressmeddelande.

De rutter som berörs under torsdagen är framför allt inrikesflygningar och linjer till närliggande europeiska städer: Göteborg, Luleå, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn, Tallinn och Berlin. Den berörda stad som ligger längst bort är Dubai, som fått både en avgång och en ankomst inställd.

I de flesta fall har passagerarna bokats om till nästa tillgängliga flyg, och vill man inte ta det erbjuds man återbetalning eller kostnadsfri ombokning av biljetten.

Norwegian kommer dock inte ersätta passagerare för förseningar i samband med flygstoppet för 737 Max. Orsaken är att det räknas som en ”extraordinär omständighet”, som enligt EU:s bestämmelser inte täcks av något ersättningsskydd.

Norwegian är tillsammans med Tui de enda bolag som har Boeing 737 Max-plan i drift i Sverige. Tui har dock tidigare meddelat att redan inbokade resor kommer avgå som planerat, fast med ett annat flygplan.

Läs mer:

Flygexperten: ”Kommer bli stora trafikstörningar”

Norwegian vill ha ersättning av Boeing

Boeing rekommenderar att olycksdrabbad modell stoppas