Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Anställd spred patientuppgifter på nätet

I en sluten Facebook-grupp på nätet har en anställd inom landstinget i Värmland spridit uppgifter om en patient. Nu misstänks den anställde för sekretessbrott.

– Vi har utrett händelsen och sett skärmdumpar på det som skrivits och kan därför bekräfta att en av våra anställda misstänks ha begått sekretessbrott, säger landstingets jurist Isabelle Edgren till SVT Nyheter Värmland.

Det kan bli aktuellt med arbetsrättsliga åtgärder, som att tilldela den anställda en varning. En varning är ett första steg mot en uppsägning. Landstinget är också redo att bistå polisen om det blir aktuellt med en polisutredning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.