Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 09:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/anstallda-extremister-pa-statligt-hem-skramde-ungdomar-med-onda-andar/

SVERIGE

Anställda extremister på statligt hem skrämde ungdomar med onda andar

Minst fem av Nerebys behandlingsassistenter har haft kopplingar till extrema antidemokratiska rörelser, enligt ledningen.
Foto: Tomas Ohlsson

Pojkar blev skrämda med historier om onda andar, och varnades för att sjunga i duschen.

Nereby, ett statligt ungdomshem, har de senaste åren har haft minst fem anställda med kopplingar till antidemokratiska salafistiska rörelser, enligt ledningen.

Nu utreds vilken påverkan de anställda haft på pojkarna. Sedan tre veckor är en avdelningsföreståndare – som sett till att de fem anställts – arbetsbefriad med lön.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.