Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 13:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/anstallde-muslimska-extremister-pa-statligt-ungdomshem-far-400000-kr/

SVERIGE

Anställde muslimska extremister på statligt ungdomshem – får 400.000 kr

Pojkar på det statliga ungdomshemmet Nereby har skrämts med historier om onda andar. De senaste åren har minst fem behandlingsassistenter med kopplingar till antidemokratiska salafistiska rörelser anställts.
Foto: Tomas Ohlsson

Det statliga ungdomshemmet Nereby anställde muslimska extremister som behandlingsassistenter. Pojkar skrämdes med onda andar och varnades för att sjunga i duschen.

Nu köper staten ut avdelningsföreståndaren som såg till att extremisterna anställdes, avslöjar Kungälvs-Posten.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.