Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 15:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/arbetarna-i-doende-stader-hoppas-pa-en-rysk-var/

SVERIGE

Arbetarna i döende städer hoppas på en rysk vår

Bild 1 av 7 Vägspärrar gör träningsturen besvärlig för cyklisten som försöker behålla sina vanor trots det spända läget.
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 7 Ilja Karlov vill slåss mot regeringen i Kiev med sin kniv.
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 7 Allt är inte strid. När Sjachtar ­Donetsk möter Tavrija hånar supportrarna varandra på läktaren, men efter matchen kan publiken lugnt gå hem.
Foto: Roger Turesson
Bild 4 av 7
Bild 5 av 7 Milisens befälhavare Vjatjeslav Ponomarev håller presskonferens.
Foto: Roger Turesson
Bild 6 av 7 En barrikad som byggts av bättre utbildade aktivister.
Foto: Roger Turesson
Bild 7 av 7 Det gamla Sovjets hjältar hyllas igen.
Foto: Roger Turesson

Donbass i östra Ukraina är krutdurken som hotar att explodera i en storkonflikt mellan öst och väst. Det som en gång var Sovjetunionens industriella skrytprojekt har förvandlats till ett ukrainskt rostbälte med dåligt självförtroende, skriver DN:s korrespondent Ingmar Nevéus. Om precis en vecka, den 11 maj, planer ar separatisterna en folkomröstning om självständighet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.