Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Åtal för brutalt rån på restaurang

Två kvinnor fördes svårt skadades till sjukhus efter ett brutalt rån i Falkenberg i fjol. Nu åtalas fem personer för dådet.

Två kvinnor ur personalen fördes till sjukhus med frakturer och andra svåra skador efter ett rån på ett hamburgerställe i Falkenberg i höstas. Nu åtalas fem unga personer för den brutala attacken.

Två av dem, en man och kvinna, jobbade på restaurangen och ska ha banat väg för hela rånargänget. Enligt P4 Halland var de arbetsledare, och kvinnan hade jobbat samma dag.

Den manlige arbetsledaren åtalas även för mordförsök. Han uppges ha slagit ett av offren med en kofot så att hon fick ett tiotal krossår i huvud och ansikte.

Det andra offret blev enligt åklagaren slaget med ett basebollträ av den yngste i gänget, en 16-årig pojke. Både pojken och mannen ska ha varit maskerade.

Restaurangen hade stängt för natten när de åtalade, totalt två kvinnor och tre män, tog sig in. De två som jobbade på stället hade enligt åtalet också brutit mot rutinerna och sett till att det fanns extra mycket kontanter att tillgå. Bytet blev närmare 50 000 kronor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.