Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 04:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/atal-inom-kort-mot-mamma-misstankt-for-att-ha-vallat-sitt-barns-dod/

Sverige

Åtal inom kort mot mamma misstänkt för att ha vållat sitt barns död

Norrköpings tingsrätt beviljade på tisdagen förlängning av åtalstiden i fallet med den kvinna som sitter häktad misstänkt för vållande till annans död på sitt barn. Kvinnan är sedan den 1 april även häktad för grov misshandel i två fall.

”Förundersökningen håller nu på att avslutas och jag bedömer att jag bör kunna väcka åtal på fredag den 15 maj”, säger kammaråklagare Anna Lander, förundersökningsledare vid Åklagarkammaren i Norrköping, i ett pressmeddelande.

Den treåriga flickan påträffades livlös i en lägenhet i Norrköping i slutet av januari. Hennes föräldrar kom att misstänkas för att ha orsakat barnets död. Efter att ha gripits häktades de den 2 februari, på sannolika skäl misstänkta för grovt vållande till annans död.

Flickans pappa hittades död i häktet i mitten av februari. Kort innan hade häktningstiden för föräldrarna förlängts efter förhandling i Norrköpings tingsrätt.

Därefter har förundersökningen mot flickans mamma drivits vidare, då hon alltjämt misstänks för delaktighet i brottet.

Kvinnan nekar till anklagelserna.

Läs mer:

Pappan till död 3-åring hittad avliden i häktet 

Internutredning om Lilla hjärtats död klar