Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 00:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/atal-vantar-for-natvaldtakter-mot-barn/

Sverige

Åtal väntar för nätvåldtäkter mot barn

Tre män och tre kvinnor kommer att åtalas för en lång rad sexualbrott där barn har utsatts för våldtäkter och andra övergrepp, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Rätta artikel

De sex misstänks för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, sexuell posering och andra relaterade brott. Övergreppen har skett både i det fysiska rummet och på internet.

”Vi ser att det rör sig om ett handelmönster med barn som vi tidigare främst förknippat med internationella ärenden. Samtliga misstänkta och målsäganden i det här ärendet är svenska”, säger åklagaren Emelie Källfelt i pressmeddelandet.

Sammanlagt har tolv utsatta barn identifierats. De misstänkta gärningspersonerna kommer från Stockholms län, Gävleborgs län, Blekinge och Östergötland. Barnen kommer från samma orter samt från Västra Götaland. Vissa av de misstänkta övergreppen har skett utomlands.

Redan för två veckor sedan väcktes åtal gällande delar av den misstänkta brottsligheten. Den stämningsansökan som gäller våldtäkter och andra sexualbrott riktade mot barn lämnas till Stockholms tingsrätt den 8 maj.