Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-04 20:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/atalad-for-mordet-pa-wilma-andersson-ford-till-sjukhus/

Sverige

Åtalad för mordet på Wilma Andersson förd till sjukhus

Den 23-årige man som på onsdagen åtalades misstänkt för mordet på 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla har akut förts till sjukhus från häktet. Det bekräftar åklagaren för DN.

Tidigare på onsdagen väcktes åtal mot 23-åringen för mord och brott mot griftefriden. Han sitter häktad i Uddevalla sedan i november. 

Mannens försvarsadvokat Beatrice Rämsell säger till DN att hon varken kan bekräfta eller dementera att hennes klient förts till sjukhus. Uppgifterna, som först rapporterades i GT, bekräftas dock av åklagaren Jim Westerberg för DN.

– Jag har också hört uppgifterna men jag kan inte säga varför eller i vilket skick han är i. Eftersom jag inte vet mer än så, förutsätter jag att åtalet forsätter som vanligt.

Andreas Schander, pressekreterare vid Kriminalvården, uppger för DN att en sjuktransport gått från häktet i Uddevalla vid 12.30-tiden på onsdagen:

– Den gick till ett sjukhus, vilket har jag ingen uppgift om, säger Schander, som inte heller kan säga något om vem eller vilka som färdats med transporten.

Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan, NÄL, är det sjukhus som normalt tar emot akutfall från området där Uddevalla ingår. NÄL:s kommunikationschef Niklas Claesson säger till DN:

– Jag har ingen information om detta. Och skulle jag ha det är det inget som jag för vidare.

Till GT säger Jim Westerberg att 23-åringen förts till sjukhus flera gånger tidigare.

Polisens ansvarige för Wilma-utredningen Sten-Rune Timmersjö säger till DN:

– Jag har också fått detta till mig. Han har förts till sjukhus. Det enda jag vet är att han inte mådde bra. Men jag vet inte vad som hänt eller hur det har kunnat hända.

Chefen för häktet i Uddevalla Karin Eriksson säger till DN:

– Det händer då och då att våra klienter behöver vård och förs till sjukhus, det är det enda jag kan säga.