Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Avliden man påträffad i Hagfors – förundersökning om mord inledd

Den avlidne mannen hittades i en bostad i Hagfors, enligt polisen.
Den avlidne mannen hittades i en bostad i Hagfors, enligt polisen. Other: Brian Bjørn / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

En avliden man påträffades på tisdagen i en bostad i Hagfors i norra Värmland. Polisen har inlett en förundersökning om mord, då dödsorsaken ännu inte kunnat fastslås. Mannen antas ha legat död i bostaden under en längre tid.

– Det är omständigheter som möter oss på platsen som gör att vi inleder en förundersökning om mord, då vi med läkare på plats inte har kunnat klargöra dödsorsaken, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson, till DN på onsdagen.

Han understryker att det ”bara är de omständigheterna och inget annat” som ligger till grund för beslutet om förundersökning.

Det var anhöriga till mannen som hörde av sig till polisen, då deras kontaktförsök inte gett något resultat.

– Vi vet inte hur länge kroppen legat där, men det handlar snarare om veckor än månader, säger Lindh, som inte vill ange mannens ålder eller annan personuppgift.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.