Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Avskydd ”dejtingexpert” ställer in Sverigebesök

Utdrag ur Real Social Dynamics turnéprogram för ”Boot Camp” före respektive efter måndagen.
Utdrag ur Real Social Dynamics turnéprogram för ”Boot Camp” före respektive efter måndagen. Other: Skämdumpar från Real Social Dynamics

Sexist-anklagade Julien Blancs kritiserade kurs i att träffa kvinnor ställs in i Sverige. De fyra besöken i Stockholm och Göteborg har sedan måndagen försvunnit från Real Social Dynamics hemsida.

Real Social Dynamics är ett amerikanskt företag som riktar sig till män som upplever sig ha svårt att träffa kvinnor. Som DN berättade på måndagen skulle man hålla kursen Sverige vid fyra tillfällen under vinter och vår. Men nu har det ställts in.

Deras kurser, ”Boot Camps”, har mött skarp kritik och avsky för att vara grovt sexistiska och i vissa fall över gränsen för sexualbrott. Australien drog nyligen in frontfiguren Julien Blancs visum och Storbritannien nekade honom inresetillstånd förra veckan.

På många håll i världen har namninsamlingar arrangerats i protest mot Blancs planerade besök. Sedan DN uppmärksammade detta på måndagen startade en sådan mot Sverigebesöken. På tisdagen hade över 10.000 skrivit under.

Varför Real Social Dynamics valt att ställa in sina Sverigebesök är oklart. DN har talat med en företrädare för företaget som meddelar att man ska återkomma med svar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.