Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ballong med pengar upphittad

Den ballong med femhundralappar som flög sin kos från ett bröllop utanför Orsa i Dalarna i lördags är nu upphittad. Det var 18-åriga Linnea Lilja som i måndags kväll gjorde fyndet i en vattenpöl på en bensinstation i Jönköping – över 40 mil bort.

– Jag tänkte det var en present, men också att det skulle kunna vara knarkpengar, säger hon till Aftonbladet. 

De 3.500 kronorna, som några kreativa vänner stoppat i en genomskinlig heliumballong, var tänkta som ett bidrag till parets bröllopsresa till Zanzibar. Men när presenterna skulle bäras i väg lossnade anordningen och bidraget flög iväg.

Linnea Lilja säger att hon självklart kommer att lämna tillbaka pengarna – det nygifta paret är mest förvånat över att ballongen klarat sig så långt.

– Det här är det sjukaste jag har varit med om, säger bruden Eva Rosquist till Aftonbladet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.