Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-08 10:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bankran-i-lindesberg/

Sverige

Bankrån i Lindesberg strax efter bombhot mot Ica

En man utrustad med ett föremål som uppfattades som ett vapen tog sig in på en bank i Lindesberg, norr om Örebro och försökte komma över pengar. 

Bara en halvtimme tidigare hade någon ringt in ett bombhot till Ica i Örebro. 

– Vi fick in flera överfallslarm från en bank i Lindesberg vid 14.51. Vid kontroll visade sig larmen vara skarpa, säger Lars Hedelin, presstalesperson i region Bergslagen. 

Larmen gällde en man som befann sig i lokalen. Han ska ha haft ett föremål som uppfattades som ett vapen. 

– Han lämnade sen och det är oklart om han fick med sig något, vi har bild och signalement. Ingen person kom till skada, inte mer än att de som befann sig i lokalen tyckte att situationen var väldigt obehaglig, säger Lars Hedelin. 

Bara en halvtimme innan bankrånet hade någon ringt till Ica Maxi i Örebro och sagt att ”något ska smälla”. Hela Ica och närliggande butiker och restauranger spärrades av till följd av hotet. 

– Vi har noterat att det var två stora händelser ungefär samtidigt. Men vi vet inte om det hänger ihop och om det är en avledningsgrej, det går inte att svara på i nuläget. Men om så skulle vara fallet så är det ganska misslyckat. Vi hade tillräckligt med resurser för båda insatserna. Lindesberg påverkades inte av Ica Maxi-händelsen, säger Lars Hedelin.