Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 08:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/barn-hoggs-till-dods-vid-skola-minderarig-stalls-infor-ratta/

Sverige

Barn höggs till döds vid skola – minderårig ställs inför rätta

Ett barn knivhöggs till döds vid en skola i Kortedala i Göteborg. Ett annat barn misstänks för brottet.
Ett barn knivhöggs till döds vid en skola i Kortedala i Göteborg. Ett annat barn misstänks för brottet. Foto: Tomas Ohlsson

Det kommer att bli rättegång om mordet på en skolpojke i Göteborg i mars. Åklagaren har beslutat att väcka bevistalan mot en annan pojke, som misstänks ha knivhuggit offret.

TT Text

Båda de inblandade pojkarna är under 15 år. Det innebär att den misstänkte inte kan åtalas. Men socialtjänsten har begärt att åklagaren ska driva en bevistalan, så att en domstol får ta ställning till vad som hänt.

Den misstänkte pojken blev utpekad av vittnen. Men han nekar till brottet, enligt Göteborgs-Posten.

– Jag hade inte väckt en bevistalan för mord om han berättat rakt av och erkänt allting. Då hade det ju inte funnits någon anledning, säger kammaråklagare Mats Ihlbom till tidningen.

Den nu mordmisstänkte pojken uppges ha blivit rånad strax före knivdådet. Två tonåringar är misstänkta i den utredningen.

Läs också: Amir, 12 år, knivhöggs till döds vid sin skola 

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt