Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 12:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/barn-tog-med-granat-till-skolan/

Sverige

Barn tog med granat till förskolan

Ett förskolebarn i Kristianstad skulle visa sina kamrater sommarens trofé. Det hela slutade med att nationella bombskyddet kunde oskadliggöra föremålet – en granat.

TT Text

En halvtimme före midnatt kunde bombskyddet oskadliggöra den granat som orsakat avspärrningar i delar av centrala Kristianstad. En kontrollerad sprängning i en rabatt intill en förskola avslutade insatsen.

– Ett barn hittade granaten tidigt i somras. Barnet hade den hemma hos sig hela sommaren och tog den med sig i dag, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

En lärare såg vad hen trodde kunde vara något farligt och kontaktade polisen. På plats konstaterade de att det är liten, och förmodligen instabil, granat som ska ha hittats på Rinkaby skjutfält utanför Kristianstad.

– Den har förmodligen legat en bit ner i marken på skjutfältet under en längre tid, annars hade militären tagit om hand om den tidigare, säger Söderberg.

Ingen skadades i händelsen, men delar av centrala Kristianstad var avspärrade under kvällen.

– Ärendet är avslutat för vår del, men det som hände är ju inte bra och jag gissar att föräldrarna kommer att ha ett litet samtal med barnet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt