Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-17 23:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/barnbidraget-spar-pa-dansk-eu-fientlighet/

SVERIGE

Barnbidraget spär på dansk EU-fientlighet

Bild 1 av 3 Utanför Dansk Folkepartis valbuss delar Tilde Bork, kandidat till EU-parlamentet, ut broschyrer och försöker ragga röster till valet. Bussen har inretts med vita trädgårdsmöbler och rödrutiga dukar och det serveras kanelsnurror och kaffe.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 3 Inför Europaparlamentsvalet på söndag tävlar Dansk Folkeparti med konservativa Venstre om att bli största parti.
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 3 Herningborna flockas kring Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl utanför bussen. Else Marie Langhoff och hennes make Eivind Nielsen varnas för följderna av den fria rörligheten.
Foto: Anders Hansson

Det blåser EU-skeptiska vindar i Danmark. En infekterad debatt om arbetande östeuropéers rätt till dansk välfärd som barnbidrag och a-kassa gynnar Dansk Folkeparti, som kan få var fjärde röst och bli största parti i valet på söndag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in