Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 20:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/barnbidraget-spar-pa-dansk-eu-fientlighet/

SVERIGE

Barnbidraget spär på dansk EU-fientlighet

Bild 1 av 3 Utanför Dansk Folkepartis valbuss delar Tilde Bork, kandidat till EU-parlamentet, ut broschyrer och försöker ragga röster till valet. Bussen har inretts med vita trädgårdsmöbler och rödrutiga dukar och det serveras kanelsnurror och kaffe.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 3 Inför Europaparlamentsvalet på söndag tävlar Dansk Folkeparti med konservativa Venstre om att bli största parti.
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 3 Herningborna flockas kring Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl utanför bussen. Else Marie Langhoff och hennes make Eivind Nielsen varnas för följderna av den fria rörligheten.
Foto: Anders Hansson

Det blåser EU-skeptiska vindar i Danmark. En infekterad debatt om arbetande östeuropéers rätt till dansk välfärd som barnbidrag och a-kassa gynnar Dansk Folkeparti, som kan få var fjärde röst och bli största parti i valet på söndag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.