Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 11:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/barnbidraget-spar-pa-dansk-eu-fientlighet/

Sverige

Barnbidraget spär på dansk EU-fientlighet

Utanför Dansk Folkepartis valbuss delar Tilde Bork, kandidat till EU-parlamentet, ut broschyrer och försöker ragga röster till valet. Bussen har inretts med vita trädgårdsmöbler och rödrutiga dukar och det serveras kanelsnurror och kaffe.
Bild 1 av 3 Utanför Dansk Folkepartis valbuss delar Tilde Bork, kandidat till EU-parlamentet, ut broschyrer och försöker ragga röster till valet. Bussen har inretts med vita trädgårdsmöbler och rödrutiga dukar och det serveras kanelsnurror och kaffe.
Foto: Anders Hansson
Inför Europaparlamentsvalet på söndag tävlar Dansk Folkeparti med konservativa Venstre om att bli största parti.
Bild 2 av 3 Inför Europaparlamentsvalet på söndag tävlar Dansk Folkeparti med konservativa Venstre om att bli största parti.
Foto: Anders Hansson
Herningborna flockas kring Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl utanför bussen. Else Marie Langhoff och hennes make Eivind Nielsen varnas för följderna av den fria rörligheten.
Bild 3 av 3 Herningborna flockas kring Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl utanför bussen. Else Marie Langhoff och hennes make Eivind Nielsen varnas för följderna av den fria rörligheten.
Foto: Anders Hansson

Det blåser EU-skeptiska vindar i Danmark. En infekterad debatt om arbetande östeuropéers rätt till dansk välfärd som barnbidrag och a-kassa gynnar Dansk Folkeparti, som kan få var fjärde röst och bli största parti i valet på söndag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in