Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Barnfria hotell allt mer populärt

Foto: Ricardo Arduengo / Scanpix
Fler resenärer vill ha en barnfri semester. Därför ökar charterbolagens erbjudanden om ”vuxenhotell”. Magdalena Öhrn på Vingresor tror att fler turister vill ha lugn och ro på semestern.

Resebolagens alternativ till en barnfri semester innebär lugna måltider, fler aktiviteter och snygg design. Erbjudandet om ”vuxenhotell”, som har en åldersgräns på 16 år, stiger mest både i Sverige och utomlands.

– Det är inget plask i poolen och lugnt vid frukosten och sånt som man uppskattar om man åker på en resa med sin mamma eller pappa eller sin partner. Vi tror mycket på att utveckla det här konceptet, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Vingresor, till Sveriges Radio

Majoriteten hotell välkomnar fortfarande barn men trenden med barnfritt på semestern växer. Ving började med barnfria hotell 2008 och har i dag tolv stycken. Fritidsresor började med barnfria erbjudande 2005. I dag har 30 av bolagets hotell en åldersgräns.

– Ena gången kanske man reser med sin väninna eller sambo, och nästa gång kanske man åker på en generationsresa där alla är med. Då är det ju klart att man ställer lika olika krav på hotellet man bor på, säger Therese Wahlund, informatör på Fritidsresor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.