Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 20:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bat-brann-explosionsartat-i-uppsala-tre-till-sjukhus/

Sverige

Båt brann explosionsartat i Uppsala – tre till sjukhus

En fritidsbåt började brinna kraftigt vid Skarholmens småbåtshamn i Uppsala strax efter klockan fyra under onsdagen. Enligt polisen började branden explosionsartat och en man och en kvinna som var ombord fick kasta sig i vattnet.

TT Text

– Jag har inga uppgifter om de blivit brandskadade, men de fick föras till sjukhus med ambulans, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

En tredje person, som försökte att hjälpa de två andra har också skadats efter att ha fått i sig rök, men den mannen kunde uppsöka sjukvården på egen hand.

Det är oklart hur branden startade och om något brott har begåtts i samband med händelsen, men en anmälan är upprättad för allmänfarlig vårdslöshet.

– På så vis kan vi utreda vad som har hänt, säger Daniel Wikdahl.

Ämnen i artikeln

Uppsala
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt