Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 10:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bat-kapsejsade-i-sjo-varsta-tankbara-sokvadret/

Sverige

En hittad vid liv efter båtolyckan i Svenljunga

Efter en omfattande sökinsats har räddningstjänsten hittat en av de två män som saknades efter att en båt kapsejsat i sjön Fegen i Svenljunga. 

Den andre mannen saknas fortfarande och räddningsinsatsen har avbrutits. 

Vid 19.30-tiden fick polisen larm om att en båt med två personer kapsejsat i sjön. Polis och räddningstjänst har under flera timmar letat efter männen. Men den hårda vinden gjorde deras arbete svårt. 

 – Polisens helikopter fick vända och vi fick inte upp våra drönare i luften. Det är det värsta tänkbara sökvädret, sa Fredrik Lovén tidigare. 

Räddningstjänsten använde sig av dykare och båtar för att leta efter männen. Och vid 22.30-tiden hittades en av dem vid liv vid strandkanten. 

– Han var stel och kall och fick följa med ambulansen direkt. Vi har gjort bedömningen att vi nu avbryter sökinsatsen. Polisens arbete tar vid, säger Fredrik Lovén. 

Tidigare under kvällen hittade polisen männens bilar och en tom trailer och vid en av strandkanterna. Männens båt var dock försvunnen. I samband med att mannen hittades, hittades också båten. 

– Den låg upp och ner i vattnet, säger Lovén. 

Den andre mannen saknas fortfarande och räddningsinsatsen har avbrutits, uppger Fredrik Lovén.

– Bedömningen har gjorts att det inte längre finns något hopp om att finna mannen vid liv i den här kylan, säger han till TT.