Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 11:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bedragare-doms-till-fangelse/

Sverige

Bedragare döms till fängelse

Två män i Skåne döms till två års och två månaders fängelse vardera för att ha lurat äldre människor genom telefonbedrägerier, så kallad vishing.

Rätta artikel

Männen åtalades för att i slutet av förra året ha lurat eller försökt lura äldre på pengar. I många fall ringde de upp och utgav sig för att vara bankpersonal som ville varna för problem med bankkortet. Med olika metoder har de sedan fått tillgång till de uppringdas konton och försökt komma över pengar på dem.

Även några av männens medhjälpare döms. Två av dem har enligt Malmö tingsrätt gjort sig skyldiga till penningtvättsbrott och tre för penningtvättsförseelse.

Ämnen i den här artikeln:

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt