Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 09:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bensinpris-pa-42-kr-om-vi-ska-klara-malen/

SVERIGE

”Bensinpris på 42 kr – om vi ska klara målen”

Höjt bensinpris för att klara miljömålen – vad tycker du om det? Fredrik Gustavsson, 35, budbilschaufför: – Jag kör väldigt lite privat så höga priser är inte så farligt för mig, men det är för högt för folk som faktiskt måste köra bil. Samtidigt så är det ju bra för miljön om folk kör mindre så moraliskt drar jag åt båda håll. Ibland måste man använda bilen men det är klart att ju dyrare det blir, desto mindre kör jag.
Höjt bensinpris för att klara miljömålen – vad tycker du om det? Fredrik Gustavsson, 35, budbilschaufför: – Jag kör väldigt lite privat så höga priser är inte så farligt för mig, men det är för högt för folk som faktiskt måste köra bil. Samtidigt så är det ju bra för miljön om folk kör mindre så moraliskt drar jag åt båda håll. Ibland måste man använda bilen men det är klart att ju dyrare det blir, desto mindre kör jag. Foto: Anette Nantell. Text: Kim Malmgren

Koldioxidskatten på bensin måste höjas med minst 900 procent och hamna på åtminstone 30 kronor per liter, hävdar Konjunkturinstitutet i en rapport som publiceras i dag. Detta behövs om Sverige ska klara regeringens vision om en fossiloberoende bilpark till år 2030.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in