Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 01:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bensinpris-pa-42-kr-om-vi-ska-klara-malen/

SVERIGE

”Bensinpris på 42 kr – om vi ska klara målen”

Höjt bensinpris för att klara miljömålen – vad tycker du om det? Fredrik Gustavsson, 35, budbilschaufför: – Jag kör väldigt lite privat så höga priser är inte så farligt för mig, men det är för högt för folk som faktiskt måste köra bil. Samtidigt så är det ju bra för miljön om folk kör mindre så moraliskt drar jag åt båda håll. Ibland måste man använda bilen men det är klart att ju dyrare det blir, desto mindre kör jag.
Höjt bensinpris för att klara miljömålen – vad tycker du om det? Fredrik Gustavsson, 35, budbilschaufför: – Jag kör väldigt lite privat så höga priser är inte så farligt för mig, men det är för högt för folk som faktiskt måste köra bil. Samtidigt så är det ju bra för miljön om folk kör mindre så moraliskt drar jag åt båda håll. Ibland måste man använda bilen men det är klart att ju dyrare det blir, desto mindre kör jag. Foto: Anette Nantell. Text: Kim Malmgren

Koldioxidskatten på bensin måste höjas med minst 900 procent och hamna på åtminstone 30 kronor per liter, hävdar Konjunkturinstitutet i en rapport som publiceras i dag. Detta behövs om Sverige ska klara regeringens vision om en fossiloberoende bilpark till år 2030.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.