Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 08:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bevapnad-polis-i-centrala-kalmar/

Sverige

Beväpnad polis i centrala Kalmar

Polis med förstärkningsvapen har under torsdagen bevakat polishuset i Kalmar.

– Vi håller på med kontrollarbete på platsen, säger polisens presstalesperson Peter Kjällkvist.

Polisen är fåordig om händelsen och uppger att de ”arbetar med ett ärende i Kalmar”. Också flygplatsen bevakades.

Rätta artikel

Polisen har under torsdagen haft förstärkt bevakning kring polishuset i Kalmar. På bilder från platsen, från P4 Kalmar, har kraftigt beväpnad polis synts vakta byggnaden. 

– Vi håller på med någon form av kontrollarbete på platsen, jag kan inte gå in på några fler detaljer, sa Peter Kjällkvist, polisens presstalesperson i region Syd, vid 13-tiden på torsdagen.

Vid 15.30-tiden hade bevakningen vid polishuset trappats ned. Polisen skriver på sin hemsida att de ”arbetar med ärende i Kalmar” och att de inte kan kommentera det ytterligare. 

Polis har även befunnit sig på andra platser i Kalmar. Enligt polisen befann de sig på Kalmar flygplats för att kontrollera tips från allmänheten. Enligt uppgifter till P4 Kalmar sökte man efter en specifik person.

– Vi ville få tag i personen och prata lite med hen i vårt arbete med att bearbeta de här tipsen, säger Olof Båve, lokal polisområdeschef i Kalmar, till kanalen.

Polisen skriver på sin hemsida att det inte finns någon hotbild mot vare sig polishuset, flygplatsen eller andra områden i Kalmar.