Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 12:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bilbomb-inneholl-fem-kilo-dynamit-nu-atalas-tre-man/

Sverige

Bilbomb innehöll fem kilo dynamit – nu åtalas tre män

En bil totalförstördes i en explosion i Landvetter förra året. Nu har tre män åtalats.
En bil totalförstördes i en explosion i Landvetter förra året. Nu har tre män åtalats. Foto: Adam Ihse/TT

Smällen var så kraftig att bilen flög i luften och landade, totalt förstörd, på sitt tak. Flera andra bilar skadades också. Nu åtalas tre män efter sprängdådet, som inträffade i Landvetter utanför Göteborg i november förra året. Enligt utredarna innehöll bomben som placerats under en bil omkring fem kilo dynamit.

TT Text

Männen åtalas dessutom för en kraftig explosion utanför ett sjuvåningshus i Angered i nordöstra Göteborg i slutet av september.

”Stora delar av både den yttre och inre entrén förstördes. Det var en kraftig bomb på cirka tre kilo dynamit, som detonerade och det är ett under att ingen kom till skada”, skriver Kajsa Beckman vid polisen i region Väst i ett pressmeddelande.

”Det är ett sprängdåd som har sin bakgrund i en konflikt mellan olika grovt kriminella personer i Göteborg”.

De tre männen åtalas misstänkta för bland annat grov allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord. Ytterligare två personer är misstänka, men har lämnat landet.

Läs fler nyheter från Göteborg och Västsverige här

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt