Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-20 11:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bilderna-som-skakar-en-hel-varld/

Sverige

Bilderna som skakar en hel värld

Bild 1 av 12 En man leker med ett barn vid tågrälsen utanför byn Horgos i Serbien. Gruppen är på väg mot ungerska gränsen.
Foto: Marko Djurica/Reuters
Bild 2 av 12 Flyktingar står på stranden i Adenbukten och försöker få lite mottagning. Bilden prisades på World Press Photo 2014.
Foto: John Stanmeyer/National Geographic Creative/Corbis
Bild 3 av 12 Februari i år. Hundratals flyktingar räddas från en sjunkande båt i havet norr om Libyen. Bilden tog hem andra priset i General News på World Press Photo.
Foto: Massimo Sestini/AP
Bild 4 av 12 Utanför Centralstationen i Budapest, Ungern, har tusentals desperata flyktingar samlats. De hoppas kunna komma med på något av tågen vidare in i Europa. Men polisen har spärrat av entrén. Bild från tidigare i veckan.
Foto: Roger Turesson
Bild 5 av 12 Desperata flyktingar kämpar om att få en plats på första bästa tåg när stationen öppnades i Budapest på torsdagen.
Foto: Roger Turesson
Bild 6 av 12 Hundratals flyktingar reste på torsdagen med ett tåg från centralstationen i Budapest. De trodde att de skulle få åka vidare in i Europa. Istället stannade tåget vid den lilla ungerska byn Bicske, där en av landets tre flyktingförläggningar finns.
Foto: Laszlo Balogh/Reuters
Bild 7 av 12 En desperat man med sitt barn i famnen gråter vid gränsen mellan Makedonien och Grekland sommaren 2015.
Foto: Darko Vojinovic/AP
Bild 8 av 12 Bilden på treårige Alan Kurdi har väckt reaktioner över hela världen. Pojken drunkade tillsammans med sin femårige bror och mamma när deras båt kapsejsade på väg mot grekiska ön Kos. Hans kropp spolades upp på stranden vid turkiska Bodrum.
Foto: AP
Bild 9 av 12 Desperata människor har i åratal tagit vägen över vattnet, i hopp om att nå Europa. Turister hjälper en ung pojke sedan en mindre båt med flyktingar anlänt på stranden på Teneriffa sommaren 2006.
Foto: Arturo Rodriguez/AP
Bild 10 av 12 Wegasi Nebiat från Eritrea räddas från havet av grekiska militären Antonis Deligiorgis i april. Hon var en av flera som räddades ur havet sedan deras båt kraschat mot stenar och sjunkit.
Foto: Argiris Mantikos/AP
Bild 11 av 12 En syrisk pappa försöker sälja pennor på gatorna i Beirut. På axeln bär han sin dotter.
Foto: Twitter
Bild 12 av 12 Flyktingar sitter på stängslet som avskärmar spanska enklaven Melilla från övriga Afrika 2014. Samtidigt pågår golfrundan som vanligt.
Foto: Jose Palazon

Flyktingströmmen över Medelhavet och via Turkiets gräns mot Syrien har berört en hel värld. Men det är bilderna från den mänskliga katastrofen som nu har fått Europas politiker att diskutera hur man ska kunna hjälpa de desperata människorna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in