Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Bilisten i Malmö har erkänt

Den 22-åring som försökte köra in i en demonstration utanför Migrationsverket i Malmö har erkänt, rapporterar Aftonbladet.

Demonstranterna var en grupp irakier som manifesterat mot Sveriges asylregler under en längre tid. Mannen körde över en gräsmatta och ner demonstrationsskyltar innan han kraschade in i ett träd. På mannens bil fanns någon form av nazistsymbol.

Händelsen utreds av polisens hatbrottsgrupp och kommer att prioriteras. Förundersökningsledare Sandra Persson säger att det är ett tydligt hatbrott.

– Han säger att han gör det för att markera. Att han inte tycker att de ska vara i landet, säger hon till tidningen.

22-åringen, som försatts på fri fot, är misstänkt för hets mot folkgrupp, brott mot knivlagen, brott mot vapenlagen och misshandel. Han ska ha använt pepparspray mot personer på plats och dessutom haft en kniv.

Mannen är också polisanmäld för att ha gjort en liknande körning in i demonstrationen i lördags. Även den händelsen har han erkänt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.