Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 13:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bistandspengar-gick-till-rostjakt-pa-svensk-plats-i-fns-sakerhetsrad/

SVERIGE

Biståndspengar gick till röstjakt på svensk plats i FN:s säkerhetsråd

Bild 1 av 2 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog emot FN-ambassadörerna på slottet.
Foto: Kungahuset.se
Bild 2 av 2 Sheraton Hotel vid Tegelbacken i Stockholm, ett av de hotell där ambassadörerna fick bo under Sverigebesöket.
Foto: Hotellpatrullen

Regeringen har i det dolda använt biståndspengar till kampanjen för en plats i FN:s säkerhetsråd. En oberoende stiftelse har beviljats miljoner från biståndsbudgeten som UD sedan använt till att betala restaurangbesök, hotell och dyra flygbiljetter till 27 FN-ambassadörer som ska rösta om Sveriges plats.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.