Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 23:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bitcoinbedragarna-mannen-bakom-bedragerifabriken/

SVERIGE

Männen bakom bedrägerifabriken lever lyxliv – ”Fadern” är affärspartner med tidigare ministrar

6 min 31 sek. DN granskar: ”Fadern” bakom bitcoinbedrägerierna skryter om sitt lyxliv med vapen och snabba bilar. I hans affärsnätverk finns högt uppsatta politiker.

DN har tidigare avslöjat en bedrägeriverksamhet i industriell skala – med hundratals anställda och tusentals offer över hela världen.

I sociala medier skryter ”Fadern” bakom bitcoinbedrägerierna med ett lyxliv med vapen och snabba bilar. I hans affärsnätverk finns högt uppsatta politiker i flera länder.

I samarbete med det internationella journalistnätverket OCCRP kan vi nu avslöja ytterligare två bedrägerifabriker, förutom den i Ukraina – i Albanien och Georgien. En av ägarna är rådgivare till Albaniens försvarsminister.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.