Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Björn Söder om attentatet i Paris: ”Fredens religion visar sitt ansikte”

Riksdagens andre vice talman Björn Söder (SD) kommenterade i går terrorattentatet i Paris på sin officiella Facebooksida: ”Fredens religion” har visat sitt ansikte.

Han går även till attack mot en journalist på Aftonbladet.

Bara minuter efter DN:s publicering ändrades kommentaren till ”Fredens religion visar sitt ansikte?”.

”Det är en vidrig attack mot det demokratiska fundamentet och det understryker vårt ansvar att alltid stå upp för yttrande- och pressfriheten” skrev statsminister Stefan Löfven i går i en kommentar om terrorattentatet mot tidningen Charlie Hebdo där 12 människor dödades igår. Den brittiske premiärministern David Cameron lämnade en kommentar via Twitter: ”Morden i Paris är motbjudande. Vi står bredvid det franska folket i kampen mot terrorismen och för att försvara pressfriheten”. USA:s president Barack Obama sa att dådet var en ”attack mot den fria pressen”.

Även riksdagens andre vice talman, Björn Söder, kommenterade i går attentatet i Paris.

På sin officiella Facebooksida skriver han:

”Fredens religion' visar sitt ansikte” och länkar till en artikel om dådet i Kristianstadsbladet.

Liten senare går talmannen även till attack mot en journalist på Aftonbladet.

”Hade Anders Lindberg på Aftonbladet haft någon skam i kroppen hade han sedan länge lämnat journalistyrket och kanske sysslat med något han var mer lämpad för, som t ex svampodlare. Han skämmer ut hela journalistkåren och Sverige”.

Strax efter att den här artikeln blev publicerad ändrades kommentaren till ”Fredens religion visar sitt ansikte?”.

DN söker Björn Söder för en kommentar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.