Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 03:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bjornfamilj-i-ljusdal-ska-skjutas/

Sverige

Björnfamilj i Ljusdal ska skjutas

En björnfamilj har på senare tid härjat i centrala Los i Ljusdals kommun. Nu har länsstyrelsen beviljat skyddsjakt på björnarna för att lösa problemet, skriver SVT Gävleborg.

Trots flera skrämselförsök återkommer björnhonan med sina två årsungar både dag och natt för att leta föda. Björnarna har enligt SVT både varit uppe på en farstubro och tagit sig in i ett låst uthus.

Polisen och länsstyrelsen har fått in flera rapporter från boende som känner sig rädda och länsstyrelsen ser nu ingen annan utväg än att bevilja skyddsjakt på de tre björnarna.

Polisen sköt också i början av maj en björn i Los.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt